«Απαράδεκτος ο φράχτης των γειτόνων μας στα σύνορα. Προσπαθούμε με πειθώ να μεταφέρουμε τον κόσμο σε συγκεκριμένες δομές ανοιχτής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», είπε στον Alpha 989 ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας.

«Έχουμε φτιάξει σε Σχιστό, Καβάλα, Ελληνικό, δομές φιλοξενίας. Πέρα από την Ειδομένη, έχουμε κόσμο που εξακολουθεί μέσω Πειραιά ή Καβάλας να εισρέει. Προσπαθούμε να διοχετεύονται προσωρινά σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας και να υπάρξουν κι άλλες», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αλλαγή κλίματος στον κόσμο τις τελευταίες μέρες, η μαζική αλληλεγγύη, είναι θετικό. Αυτή είναι η μεγάλη ελπίδα για την επίλυση των ζητημάτων αυτών», πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι «η διαδικασία που άρχισε με τη Σύνοδο Κορυφής και τις συζητήσεις με την Τουρκία θα ανοίξει δίοδο προς δύο κατευθύνσεις: την επανεισδοχή στη γειτονική χώρα και την μετάβαση των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους».

«Το ό,τι δεν έχει υπάρξει συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, αλλά και το γεγονός ότι προχώρησε το ζήτημα επικαιροποίησης πρωτοκόλλου επανεισδοχής είναι η γενεσιουργός αιτία», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους επιτήδειους που εντοπίζονται στο λιμάνι του Πειραιά και εξαπατούν τους πρόσφυγες, ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι «προφανώς γίνεται τιτάνια προσπάθεια ελέγχου των αρνητικών φαινομένων, αισχροκέρδειας και αετονύχηδων, είναι σε κινητοποίηση το Υπουργείο Μεταφορών, η αστυνομία και ο στρατός. Δεν υπάρχει λόγος να κουκουλώνουμε τίποτα…και από το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη υπάρχει μέριμνα».

«Με συντεταγμένο τρόπο και ρεαλιστικά, τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά ένα- ένα. Δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς ότι… έληξε με θετικό τρόπο η κινητοποίηση αγροτών. Στο πρόσφατο γιούρογκρουπ αποφασίστηκε να γυρίσουν οι θεσμοί στην Αθήνα σήμερα και να αρχίσει η συζήτηση για την αξιολόγηση, να ξεμπλοκαριστεί η χρηματοδότηση προς τη χώρα. Αυτές οι μέρες περιέχουν θετικές εξελίξεις στα σημαντικά ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η χώρα και η κυβέρνηση», κατέληξε λέγοντας ο υφυπουργός εσωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης