Γ. Μπουρνούς: H αλλαγή των συσχετισμών περνά από την ενίσχυση της Αριστεράς

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 07:42
Γ. Μπουρνούς: H αλλαγή των συσχετισμών περνά από την ενίσχυση της Αριστεράς
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουρνού, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο του τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του κόμματος, θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στο Ρίμινι της Ιταλίας και στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος «Ιταλική Αριστερά» (Sinistra Italiana).

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι «αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση και θα πάρουμε μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος ''Ιταλική Αριστερά'' (Sinistra Italiana), γιατί πιστεύουμε ότι ο μοναδικός δρόμος για τη σταδιακή αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε κάθε χώρα και στην Ευρώπη συνολικά περνά μέσα από τη δημιουργία και την ενίσχυση ενωτικών εγχειρημάτων της ευρύτερης Αριστεράς. Εγχειρήματα που αμφισβητούν τις νεοφιλελεύθερες ''νομοτέλειες'' και τον δημοσιονομικό αυταρχισμό και συγκροτούν ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Ευχόμαστε στην ''Ιταλική Αριστερά'' να συνεισφέρει στη συνάντηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας της Ιταλίας, αλλά κυρίως να καταφέρει γρήγορα να αναδειχθεί σε αξιόπιστο συνομιλητή της κοινωνικής πλειοψηφίας, που και στην Ιταλία εργάζεται σε επισφαλείς συνθήκες και ζει με αβεβαιότητα για το μέλλον, καθώς η τραπεζική κρίση της χώρας βαθαίνει» πρόσθεσε ο κ. Μπουρνούς για να καταλήξει: «Σε αυτήν την προσπάθεια θα βρει αρωγό της τον ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και καιρό αγωνίζεται για τη συγκρότηση τέτοιων πολιτικών ''αντιπαραδειγμάτων'' σε ολόκληρη την Ευρώπη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 09:35