Tη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, αμέσως μετά το τέλος της δίωρης σύσκεψης με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ συμμετείχαν ακόμη οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, Υγείας Μάκης Βορίδης, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, οι αναπληρωτές υπουργοί Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεόφιλος Λεονταρίδης καθώς και οι υφυπουργοί Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος και παρά τω πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος και αναπτυξιακής πολιτικής, όπως επίσης και το ζήτημα της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες.

Ειδικότερα, για τη Θεσσαλονίκη συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις υποδομές της πόλης, όπως είναι το μετρό, το λιμάνι και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

«Ο καθένας από εμάς έχει χρεωθεί πολλά από αυτά τα ζητήματα, αλλά και οι επαγγελματίες πήραν απαντήσεις σε ώριμα θέματα, τα οποία αισιοδοξώ ότι θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Είναι μια δύσκολη περίοδος, όλοι το γνωρίζουμε, αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε απαντήσεις και λύσεις, καθώς αισιοδοξούμε ότι αυτό το φθινόπωρο θα αλλάξει την πορεία της χώρας» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ, ο κ. Ορφανός χάρισε στον κ. Σαμαρά μια γαβάθα με ψηφιδωτή διακόσμηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης