Για έλλειψη μέτρων περιφρούρησης στα πανεπιστήμια έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεοπτική εκπομπή «Online», εκτιμώντας παράλληλα ότι η κατάληψη στην πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών θα ολοκληρωθεί εντός ολίγων ωρών.

Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης των πανεπιστημίων στα «του οίκου τους», συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται να τοποθετηθεί η αστυνομία έξω από κάθε γραφείο αν κάθε πρύτανης υποχωρεί φοβούμενος κατάληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, επεσήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, άλλαξε η αντιμετώπιση απέναντι στους καταληψίες της πρυτανείας, ωστόσο σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι μία μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές, άρα πρέπει όλα να γίνουν αναίμακτα.

Όπως εξήγησε ο κ. Πανούσης, η κυβέρνηση δεν στέλνει μήνυμα αδυναμίας, ούτε και ανοχής, ενώ ερωτηθείς για την αρθρογραφία του, σχολίασε ότι είναι στην κατεύθυνση της στήριξης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με τον οποίο -όπως τόνισε- έχει τακτική επικοινωνία.

Ο υπουργός σημείωσε ότι είναι παράκρουση να θεωρείται «επαναστατική πράξη» ο ενδεχόμενος φόνος κάποιου αστυνομικού, ενώ υπογράμμισε ότι δημοκρατία σημαίνει ισοπολιτεία, αλλά όχι και συγκάλυψη της οποιασδήποτε βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο παραίτησης, ο κ. Πανούσης παρατήρησε ότι είναι «το πιο εύκολο πράγμα» και παραδέχθηκε: «Ψυχικά έχω σκεφτεί να παραιτηθώ, πολιτικά όμως όχι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης