Την ελπίδα να διεξαχθούν δίκαιες και ελεύθερες εκλογές στην Αλβανία, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του σε χώρες των Βαλκανίων.

Ο κ. Παπανδρέου, σε ειδική εκδήλωση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, μιλώντας  υπέρ της «οργανωμένης μετανάστευσης» και  της «υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, με ίσους μισθούς για την ίδια εργασία, κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις», λέγοντας ωστόσο ότι αυτές πρέπει να διευθετηθούν σε διμερές πλαίσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα» είπε ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο ανέφερε ότι όσοι Αλβανοί επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα τους επιστρέφοντας εκεί, θα ενισχυθούν.

Τον κ. Παπανδρέου, που είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,  υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος σε εκδήλωση αναφέρθηκε στη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε στον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας επιτυχία  στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι «με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία θα προχωρήσουμε στην επίλυση, μεταξύ άλλων, και των προβλημάτων των Αλβανών στην Ελλάδα και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, και εξέφρασε την εκτίμησή του στο έργο του, ενώ αυτός από την πλευρά του, αναφέρθηκε  στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που επιδεικνύει για την περιοχή ο κ. Παπανδρέου.

Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στα Τίρανα ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του «Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Βαγγέλη Ντούλε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης