Το μεγάλο πρότζεκτ είναι η ριζική κωδικοποίηση και απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε παρέμβασή του στο Συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς με θέμα «Κράτος και Διαφθορά: πώς θα κτίσουμε υψηλά επίπεδα ακεραιότητας».

Μιλώντας στο πάνελ με θέμα «Φορολογικό Σύστημα και ακεραιότητα», ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις γκρίζες ζώνες που δημιουργούνται μεταξύ των σχέσεων φορολογουμένων και εφοριακών, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ο πολίτης πρέπει να μείνει έξω από τις Δ.Ο.Υ. με κάθε τρόπο.
Για τον σκοπό αυτό, ήδη ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η δραστική μείωση του αριθμού των Δ.Ο.Υ. από 300 σε 80 περίπου, ώστε μαζί με σειρά άλλων δράσεων να παταχθεί η διαφθορά στον τομέα αυτό, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τη φοροδιαφυγή έγκλημα, όπως όλα τα άλλα εγκλήματα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που δεν μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία μας.

«Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, περάσαμε, περνάμε και θα περάσουμε δύσκολα χρόνια» είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό μοντέλο.

Αυτό όμως, τόνισε ο υπουργός, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα φέρουν δημοσιονομική προσαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης