Στροφή στο σοσιαλιστικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, σε μία εφ όλης σχεδόν της ύλης συνέντευξή του που έδωσε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–  να φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, τις of sore εταιρείες αλλά και την Εκκλησία.

–  Να αποκαταστήσει τη μονιμότητα στο Δημόσιο, δίνοντας τέλος στον «εργασιακό Μεσαίωνα» όπως λέει χαρακτηριστικά

–  Να θέσει τις τράπεζες υπό την εποπτεία ενός δημόσιου πυλώνα ο οποίος θα στηρίξει την οικονομία και το κοινωνικό σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη γνωστή συνάντησή του με ομάδα επιχειρηματιών, ο κ. Παπανδρέου λέει ότι «συνομιλώ και συζητώ με τους πάντες και εξηγώ με σαφήνεια τις προθέσεις μας. Όμως οι σχέσεις με τους επιχειρηματίες πρέπει να είναι καθαρές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Κανόνες και διαφάνεια παντού. 

Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι είναι παντελής η αδυναμία της να υπηρετήσει τα συμφέρονται της χώρας, αφού οι πολιτικές της βαθαίνουν την κρίση. «Κάθε μέρα που περνάει είναι μία χαμένη μέρα», τονίζει, και λέει ότι είναι πανέτοιμος για εκλογική αναμέτρηση ανά πάσα στιγμή.

Αν και δηλώνει βέβαιος για την εκλογική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του λέει ότι « οι αλλαγές πρέπει να στηρίζονται από μία πλατιά και προοδευτική συμμαχία» αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι σκοπεύει σε συνεργασία με άλλα κόμματα.

–           

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης