Μία πολύ καλή και εγκάρδια συζήτηση είχε με το Πρόεδρο της Γαλλίας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Παπανδρέου τον χαρακτήρισε ως ένθερμο υποστηρικτή της εμβάθυνσης των ελληνογαλλικών σχέσεων, και μιας στρατηγικής συνεργασίας στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και σε θέματα νέας τεχνολογίας και πράσινης ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι ανέλυσαν το οικονομικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο ήταν βεβαίως κι η Ελλάδα και όλα τα προβλήματά της και ο κ. Σαρκοζί είχε την ευκαιρία να τα αναλύσει, σε ένα βαθμό. Σημείωσε δε ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας ήταν ικανοποιημένος για τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση, και είπε ότι ελπίζει ότι θα εκφραστεί ανάλογα και στο Συμβούλιο Κορυφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “εμείς δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε απλώς να στηρίξετε τη δική μας βούληση, την αξιοπιστία της χώρας μας στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος”.

Κληθείς να διευκρινίσει την αναφορά του, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και τη μείωση του ελλείμματος, ο πρωθυπουργός είπε: “το έχω πει πάντα: ό,τι είναι αναγκαίο”.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν μέτρα επιπλέον του Προγράμματος Σταθερότητας, απάντησε: “Δεν είπα κάτι τέτοιο. Να διαβάσετε το πρόγραμμα Σταθερότητας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης