«Το δημογραφικό πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με απλές επιδοματικές πολιτικές, αλλά απαιτείται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα» υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε εκδήλωση του Τομέα Ισότητας Φύλων της Ένωσης Περιφερειών και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) με θέμα «Το Δημογραφικό Ζήτημα και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στη στήριξη της Οικογένειας και της Κοινωνίας».

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η υπογεννητικότητα αποτελεί «πληγή για τη χώρα με κόστος οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό». Πρόσθεσε πως απαιτείται νέο μείγμα ορθολογικής αντιμετώπισης της κατάστασης για την αντιστροφή του κλίματος, υπογραμμίζοντας «θα επενδύσουμε σε στρατηγικές που θα συνδέονται κυρίως με ιδιωτικές επενδύσεις και ισχυρότερο αναπτυξιακό περιβάλλον. Πλαίσιο στο οποίο πιστεύουμε πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να αποτελέσει ”το εφαλτήριο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πατούλης παρέθεσε άξονες αυτής της στρατηγικής και συγκεκριμένες δράσεις από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο μηδενισμός των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, αλλά και η δημιουργία δομών, όπως είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης