«Η Αττική βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Απαιτείται επανασχεδιασμός, συνεργασία της Περιφέρειας με το κεντρικό κράτος, fast truck διαδικασίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στον ΧΥΤΑ με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ Πατούλης για τη σημερινή «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει κατάσταση αποδίδει ευθύνες στη Ρένα Δούρου και τον Γιάννη Σγουρό, γιατί κατά τη θητεία τους «δεν προετοίμασαν εναλλακτική λύση, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και με την εξάντληση του ΧΥΤΑ, -ως τις αρχές του 2020-, η κατάσταση βρίσκεται σε αδιέξοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απαιτείται νέο μοντέλο διαχείρισης», επισημαίνει, «σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας που θα δίνει βάρος στη μείωση των απορριμμάτων, στη δημιουργία υποδομών, που θα ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες, όπως ήδη γίνεται σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ».

Σημειώνεται, ότι τους κ Μητσοτάκη και. Πατούλη συνόδευαν μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος τομεάρχης ΝΔ, Κ. Σκρέκας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κρεμλής, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Ν. Χαρδαλιάς και ο δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης