Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Σκληρότατη κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άσκησε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο της εφημερίδας, Πελοπόννησος, με θέμα: “Η αναγκαιότητα μιας νέας εθνικής στρατηγικής για την βιώσιμη ανάπτυξη των λιμένων της χώρας. Η περίπτωση του λιμανιού της Πάτρας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Έχουμε την ατυχία, τις τύχες της πατρίδας μας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, να τις διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό στον τομέα της Ναυτιλίας και ειδικότερα στον τομέα των λιμένων της χώρας. Για του λόγου το αληθές, θα σας επισημάνω ότι στις δεσμεύσεις και τις προγραμματικές θέσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα και καμία δέσμευση για την ελληνική Ναυτιλία και ειδικότερα, για την ανάπτυξη των λιμανιών μας. Στις 130 σελίδες αυτού του προγράμματος που δημοσιοποίησε ο κ. Τσίπρας στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, δεν υπήρχαν ούτε τρεις αράδες που να αναφέρονται στην ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, την Ναυτιλία μας».

Και δήλωσε: «Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας με περίσσιο θράσος έδωσε στη δημοσιότητα τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθούσε το επόμενο διάστημα αφού κέρδιζε τις εκλογές. Σε αυτό το προγραμματικό κείμενο, υπήρχε μόνο ένα κεφάλαιο με τίτλο: «Νέα νησιωτική πολιτική: Νησιά Ίσων Ευκαιριών» στο οποίο εμφανίζονταν ως δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η προτεραιότητα στην κατασκευή ή την ολοκλήρωση των σημαντικών υποδομών, που λείπουν από τα νησιά και σε παρένθεση έγγραφε (λιμάνια, αποχέτευση, ύδρευση κλπ)».

«Επίσης», επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης «στα ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μία πρόταση που αναφέρονταν στον θαλάσσιο τουρισμό και ανέφερε: Προώθηση τουριστικών ή και αλιευτικών αγκυροβολίων (ανεξάρτητων ή σε υφιστάμενα λιμάνια) σε όλα τα νησιά, όπου δεν υφίστανται ανάλογες εγκαταστάσεις. Σε δύο μήνες κυρίες και κύριοι συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που κ. Τσίπρας δημοσιοποίησε το πρόγραμμά του, και ακόμη δεν έχει αναληφθεί καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για τους τομείς που καλούμαστε σήμερα να συζητήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το χειρότερο όμως», όπως τόνισε « είναι ότι με την ίδια νοοτροπία διακατέχεται και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, που παρά τα ευχολόγια και τα 13 αφηγήματα που συνεχώς ανακοινώνει για την Ναυτιλία, δεν έχει να μας παρουσιάσει τίποτε το χειροπιαστό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης