Την ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Με αφορμή τη συναυλία που υλοποιεί η Διεθνής Αμνηστία στις 10 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου σπουδαίοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν για την υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που η οργάνωση σκοπεύει να ξαναφέρει στα σχολεία, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τονίζει ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από ιδεολογία, πολιτική τοποθέτηση, κομματική ένταξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κάνει λόγο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, από το προσφυγικό και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά μέχρι τις διακρίσεις και την κατάχρηση αστυνομικής βίας, αλλά και για τις προτεραιότητες που ο ίδιος έχει θέσει στο «τιμόνι» της Διεθνούς Αμνηστίας.

Παρατηρεί, εξάλλου, ότι «τα πάντα γύρω μας είναι πολιτική, οποιεσδήποτε επιλογές κάνουμε στη ζωή μας» και δηλώνει «ενεργός στην πολιτική», καθώς «τα δικαιώματα βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα της πολιτικής». Ωστόσο σε ερώτηση αν θα επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή δηλώνει κατηγορηματικά «όχι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης