Για «βαρβαρότητα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Κατηγόρησε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει «κυκλωτικές κινήσεις» προς το ΜέΡΑ 25, ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών.

Έναντι της κυβέρνησης ο κ. Βαρουφάκης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός τονίζοντας ότι η ΝΔ «προωθεί την αποπολιτικοποίηση παίζοντας το χαρτί της αριστείας, του νόμου και της τάξης, αλλά και της εθνικιστικής ακροδεξιάς». Πρόσθεσε ότι «Χρυσοχοΐδης-Κεραμέως-Μενδώνη σηματοδοτούν την βαρβαρότητα της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, την προσπάθεια εγκαθίδρυσης του αστυνομικού κράτους, την έλλειψη πολιτιστικής ευαισθησίας, την προχειρότητα, αλλά και το σιδερένιο κλουβί στο οποίο προσπαθούν να κλείσουν την νεολαία τη στιγμή που καίνε τα όνειρα της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην «συστημική πατριαρχία» υπογραμμίζοντας ότι «ήδη και από την παράδοση των τηλεοπτικών συχνοτήτων επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στους ολιγάρχες, ξεκίνησε η επέλαση του lifestyle που οδήγησε στην εγκαθίδρυση μιας απόλυτης πατριαρχίας πάνω στην οποία χτίστηκε και η χρεοδουλοπαροικία, με λογικές Μπερλουσκόνι».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση , ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για κυκλωτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως το ΜέΡΑ25 «έχει καλέσει ήδη από πέρυσι σε παλλαϊκή συστράτευση στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών σημείων που απαιτούν την ρήξη με την τρόικα και το καθεστώς των Βρυξελλών». Επίσης υπογράμμισε ότι: «όπως στις ευρωεκλογές, έτσι και τώρα δεν θα προβούμε σε καμία εκλογική σύμπραξη χωρίς προγραμματική συμφωνία, τη στιγμή που παράλληλα προωθούμε διαρκώς την ανάγκη να υπάρξουν κινηματικές συμμαχίες».

Για την πανδημία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε μεταξύ άλλων ότι «η πανδημία μας θέτει προ των ευθυνών μας καθώς θα αφήσει πίσω της πολλά θύματα, τα οποία θα πρέπει να βοηθήσουμε την επόμενη μέρα. Θύματα της ελαστικής εργασίας και του έργου ακόμα και της απόλυτης συστημικής πατριαρχίας ενός lifestyle, και για αυτό πρέπει να χαράξουμε την πολιτική μας για μετά την πανδημία ώστε να δυναμώσουμε την φωνή εντός και εκτός Βουλής όλων αυτών των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης