Για τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, την πρώτη κυβέρνησης της Αριστεράς και τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς μίλησε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως είπε, δεν είναι φίλος με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο προσάπτει ότι «δεν τήρησε τη συμφωνία που είχαμε».

​«Σήμερα η Ελλάδα είναι πιο χρεοκοπημένη από ποτέ» ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Ποτέ πριν δεν υπήρξε εκλεγμένος υπουργός Οικονομικών μίας χρεοκοπημένης χώρας, που θα έλεγε “ΟΧΙ” στους δανειστές. Αλλά όταν είναι κάποιος χρεοκοπημένος, δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση αποπληρώνοντας τα παλαιά δάνεια με καινούρια δάνεια. Σήμερα η Ελλάδα είναι πιο χρεοκοπημένη από ποτέ» ανέφερε.

«Η συμφωνία ήταν: είμαστε αντίθετοι στο να συνεχιστεί η πολιτική περικοπών εναντίον της Ελλάδας, αντίθετοι στην πολιτική λιτότητας της Ε.Ε. Κατέβαλα πάντοτε μεγάλη προσπάθεια για να επικρίνω μεν την ελαττωματική δομή της Ευρωζώνης αλλά και να ζητήσω ταυτόχρονα τη μεταρρύθμισή της, όχι την έξοδο από αυτή. Όταν το πρότεινα για πρώτη φορά στον Τσίπρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποτε θα αναλάμβανα και εγώ ο ίδιος κυβερνητική ευθύνη. Μέχρι που εκείνος με πλησίασε και μου είπε: “Θέλω να το κάνεις, εκτός από σένα δεν ξέρω κανέναν άλλον που μπορεί να τα καταφέρει”» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «ο Τσίπρας υπέγραψε συμφωνίες, οι οποίες προέβλεπαν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλαμε να αλλάξουμε», υπογραμμίζοντας ότι «αν θέλαμε να συμβεί αυτό που συνέβη, τότε γιατί δεν το αφήναμε από την αρχή στους συντηρητικούς; Εκείνοι το πίστευαν. Εμείς δεν το πιστεύαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης