«Αυτά που συντελούνται «σήμερα» στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο» υπογράμμισε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Και δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, που ουσιαστικά δεν υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα. Έχει «καταργηθεί» ο νόμος Κατρούγκαλου, όχι μόνον στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση του κόσμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρισε την κατάσταση ως «το απόλυτο χάος» και τόνισε: «Επικρατεί «άδικα» το απόλυτο χάος».
Εξαπολύοντας δριμεία κριτική κατά των κυβερνώντων, ο Πρώην Υπουργός Εργασίας, είπε χαρακτηριστικά: «Τίναξαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, στον αέρα». Παράλληλα, κατήγγειλε πως όλη αυτή η κατάσταση οδηγήθηκε «εδώ» γιατί «οι Υπουργοί Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν σε μία «ανυπόληπτη» εταιρεία, τον πρόχειρο διαγωνισμό, εγκαταλείποντας τα έμπειρα στελέχη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης –ΗΔΙΚΑ, κι αφήνοντας «πίσω» για λόγους ιδεοληψίας και εμμονών, ό,τι τους παρέδωσα «ως» παρακαταθήκη, δηλαδή, το σύνολο των στοιχείων του ΑΤΛΑ».

«Ήταν όλα τακτοποιημένα και σήμερα, πραγματοποιείται στην πράξη, «το όλα προς τα πίσω», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, συνεχίζοντας να μιλάει με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Και παρατήρησε: «Εγκατέλειψαν ό,τι παρέλαβαν και πήγαν σε μία διαδικασία, χωρίς να χρησιμοποιήσουν το «κλειδί του συστήματος» τον ΑΜΚΑ».

«Σήμερα λοιπόν, ταλαιπωρείται ο κόσμος, καθώς τίναξαν όλα τα στοιχεία στον αέρα για λόγους ιδεοληψίας και προχειρότητας», επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην Υπουργός Εργασίας, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του, ανέφερε σχετικά: «Σήμερα, Διοικητικής του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, είναι ο Θανάσης Καποτάς. Ακόμα, στη μνήμη μου, είναι οι στιγμές εκείνες, που «ως» τότε συνδικαλιστής, έσπαγε με κλωτσιές την πόρτα του Υπουργείου Εργασίας», και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε: «Έσπαγε την πόρτα, του Υπ.Ερ. για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που ήταν μόλις 5% μείωση στις επικουρικές συντάξεις και γιατί ενοποίησα τα ασφαλιστικά ταμεία των επικουρικών. Ενοποίησα τα 130 ασφαλιστικά ταμεία των επικουρικών, -το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή- όπου δίνονταν επικουρικές, με δήλωση του Νόμου 105. Ο κ. Καποτάς, υπερασπιζόταν τις συντάξεις που δίνονταν με το τσουβάλι, με δηλώσεις του Νόμου 105. Αυτός είναι ο Διοικητής του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης».

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε: «Παίρνω μηνύματα μέσα από το Υπουργείο Εργασίας, πως απειλούνται άνθρωποι – εργαζόμενοι, με διώξεις, λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων».

« Κάτω τα χέρια», δήλωσε ο κ. Βρούτσης και τόνισε: «Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, του κάθε στελέχους να έχει προσωπική άποψη. Δε μπορεί να διώκεται κάποιος, για να πολιτικά του φρονήματα. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διώκει, σε όλη τη δημόσια διοίκηση, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εργαζόμενους – στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Και απευθυνόμενος, σε «αυτά» τα στελέχη, ο κ. Βρούτσης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Μη φοβάστε. Καθεστώς είναι και θα περάσει σύντομα. Αυτά που βλέπουμε, σήμερα, στη δημόσια διοίκηση, δεν έχουν προηγούμενο».

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης