Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί στον αγώνα κατά της λιτότητας εξέφρασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ μιλώντας στο CNBC.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος, ο οποίος από το Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο ήταν σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ρωτήθηκε από το CNBC αν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων εντός της ζώνης του ευρώ σε σχέση με την λιτότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς στην παρούσα φάση έχει ηττηθεί» δήλωσε και προσέθεσε: «Η μοίρα των Podemos είναι αβέβαιη. Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το ένα είναι ότι η Ισπανία είναι μεγαλύτερη χώρα από την Ελλάδα. Το άλλο είναι ότι οι Podemos δεν έχουν κερδίσει ακόμα τις εκλογές, και πως στο πλαίσιο του εκλογικού ισπανικού συστήματος είναι πιο δύσκολο να σχηματιστεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι είναι στο ελληνικό σύστημα».

Το δημοσίευμα του CNBC αναφέρεται στο ότι γνωστοί οικονομολόγοι όπως οι Κρούγκμαν, Στίγκλιτς και Πικετί έχουν στηρίξει ανοικτά ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα που έχουν εκφρασθεί ανοικτά κατά της λιτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης