Αγανάκτηση προκάλεσε στην Αθήνα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο αναφέρεται «στην επιθυμία των Παρισίων να προμηθεύσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με 2 έως 4 νέες φρεγάτες», ένα συμβόλαιο το οποίο επιθυμεί διακαώς η γερμανική αμυντική βιομηχανία.

Στο άρθρο, ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Ούβε Μπέκμαγιερ, ο οποίος εκλέγεται στη Βρέμη, περιοχή όπου βρίσκονται τα γερμανικά ναυπηγεία, δηλώνει ότι «φοβάμαι για τις θέσεις εργασίας στα Ναυπηγεία. Η Μέρκελ πρέπει να σταματήσει τον φίλο της Σαρκοζί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι η τρόικα και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην επόμενη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. θα ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα» δηλώνει και ο βουλευτής των Φιλελευθέρων και υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό, Ότο Φρίκε.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, Κρίστιαν φον Στέπεν, με επιστολή του προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητεί κυνικά η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την επόμενη 6η δόση για να πληρωθούν οι απαιτήσεις γερμανικών επιχειρήσεων από το Δημόσιο.

Ενδεικτικά αναφέρεται η εταιρεία «Bang» από τη Χαϊδελβέργη, που, μέσω σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχε αναλάβει ρόλο επίβλεψης στο έργο της στέγης Καλατράβα και δεν έχουν ικανοποιηθεί απαιτήσεις της ύψους 3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το θέμα ανακίνησε πρόσφατα η γερμανική εταιρεία Thyssen Krupp, γνωστή και από τις μίζες των υποβρυχίων με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η οποία με επιστολή της προς τη γερμανική κυβέρνηση ζητεί άμεση παρέμβαση, για να χαλάσει η συμφωνία της Ελλάδας για την προμήθεια των φρεγατών από τη Γαλλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης