Γαβρόγλου: Οι αγώνες των προγόνων μας να αποτελέσουν παράδειγμα για το μέλλον

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 15:59
Γαβρόγλου: Οι αγώνες των προγόνων μας να αποτελέσουν παράδειγμα για το μέλλον

Με την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα και μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

Η παρέλαση άνοιξε με τις καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Σύνταγμα, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και εκπροσώπων των κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων.

Μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της Αθήνας με εθνική περηφάνια παρέλασαν τιμώντας τους αγώνες των ηρωικών προγόνων για ελευθερία. Γονείς, συγγενείς και πλήθος κόσμου χειροκρότησαν τη νεολαία.

Όπως κάθε χρόνο την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με τους μαθητές και τις μαθήτριες να φορούν παραδοσιακές φορεσιές ενώ προπορευόταν το λάβαρο της επανάστασης του 1821. Ακολούθησαν οι μαθητές από τα υπόλοιπα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας -250 στο σύνολο τους- υπό τον ρυθμό που έδινε η μπάντα της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας, ενώ αρκετά ήταν τα σχολεία οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων έφεραν παραδοσιακές στολές. Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης δύο ειδικά σχολεία, δύο ιδιωτικά, τμήμα των Special Olympics και τμήματα από πολιτιστικούς συλλόγους με παραδοσιακές στολές (Μάνη, Κρήτης κ.α.). Η παρέλαση έκλεισε με το τμήματα προσκόπων όλων των βαθμίδων.

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με δήλωση του έστειλε μήνυμα διαρκούς αγώνα για την Δημοκρατία. Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, την πιο κορυφαία του σύγχρονου ελληνισμού, ένα γεγονός με ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις, ένα γεγονός που ο λαός μας έθεσε τα θέματα της Ελευθερίαςτης , Ισονομίας και της Δημοκρατίας». «Μηνύματα τα οποία σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευσης της Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Γαβρόβλου. Ο υπουργός έκλεισε τη δήλωση του εκφράζοντας την ελπίδα «οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων να αποτελέσουν παράδειγμα για το μέλλον του τόπου μας και της Ευρώπης».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 15:59