Στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» στην πλατεία Συντάγματος ανακοινώθηκε σήμερα το νέο δεξιό κόμμα «Δύναμη Ελληνισμού» από τον Δημήτρη Καμμένο και τον Τάκη Μπαλτάκο. 

Οι συνιδρυτές του κόμματος (πρόεδρος θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος) αναφέρθηκαν στον σκοπό αλλά και στις αρχές της πρωτοβουλίας αυτής, λέγοντας πως στόχος είναι η ένωση των δεξιών κομμάτων σε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο, ώστε «να απενοχοποιηθεί επιτέλους η Δεξιά περνώντας σε μια δημοκρατική αντεπίθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να γίνει αυτό, πρέπει να προτάξουμε όλοι το εθνικό συμφέρον και να παραμερίσουμε τον εγωισμό, έτσι ώστε ένα κόμμα να ξεχωρίσει και να συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα, όπως ακριβώς συνέβη με τον Τσίπρα και την Αριστερά» τόνισαν.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν σε εθνικά θέματα όπως το Μακεδονικό, στη Θράκη, όπου «μετατρέπεται σε μητρική η τουρκική γλώσσα και καταργείται ουσιαστικά η συνθήκη της Λωζάννης», στον αλβανικό εθνικισμό «που εκφράζεται με τις εμπρηστικές δηλώσεις του Έντι Ράμα» και «στη μυστική διπλωματία που λαμβάνει χώρα για αναθεώρηση των συνόρων». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι το νέο κόμμα δεν στοχεύει στους ψηφοφόρους κανενός άλλου κόμματος και ότι στόχος είναι να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στην πολιτική σκηνή της χώρας, στην οποία δεν υπάρχει ένα αμιγώς δεξιό κόμμα.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει απολέσει εδώ και καιρό αυτόν τον χαρακτήρα, καθώς δεν είναι το κόμμα το οποίο μάθαμε και μεγαλώσαμε μαζί του, αφού κινείται σε εντελώς διαφορετικούς χώρους» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει να κυβερνάει στο χάος και ότι στόχος της είναι ο εθνομηδενισμός, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «έρμαιο των ξένων συμφερόντων που προσπαθούν να μας κάνουν να χάσουμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας».

Τέλος, βασική προτεραιότητα του κόμματος είναι, όπως διατυπώθηκε, «η ενεργοποίηση της ομογένειας, καθώς πιστεύουμε στον οικουμενισμό της Ελλάδας και ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα κίνητρα για να επιστρέψουν οι νέοι στη χώρα, αλλά και να ισχύσει το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι για τους ομογενείς». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης