Γεννηματά: «Αναποτελεσματικότητα, αδιαφάνεια, συγκεντρωτισμός, καλλιεργούν την καχυποψία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 16:29
Γεννηματά: «Αναποτελεσματικότητα, αδιαφάνεια, συγκεντρωτισμός, καλλιεργούν την καχυποψία»

Η Φώφη Γεννηματά έβαλε ευθέως κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή, όπως αναφέρει σε δήλωσή της, αρνήθηκε το διάλογο και τις απαντήσεις στη Βουλή με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε «για τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς». Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα ρωτά αν υπάρχει αξιόπιστο ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών, στον ΕΟΔΥ, στο Υπουργείο Υγείας, ή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» σημειώνει.

Η κα Γεννηματά θεωρεί ότι η στάση του πρωθυπουργού «αναπαράγει σε κρίσιμες στιγμές το στερεότυπο του συγκεντρωτισμού και της αυταρχικής λειτουργίας» και τονίζει:

«Όλα αυτά καλλιεργούν την καχυποψία, η οποία επιτείνεται και με νέες καταγγελίες για διπλά στοιχεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας.

Την ώρα που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί, από την ίδια όχθη, απέναντι στην ασύμμετρη απειλή της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, που χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 16:29