«Δεν υπάρχει για μας ζήτημα παραγραφής. Δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής, με πρώτο τον κ. Λοβέρδο, που να μη βάζει ως προτεραιότητα να χυθεί άπλετο φως για να αποκαλυφθεί η σκευωρία, να φανεί η τεράστια αδικία σε βάρος του και σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ρ/σ REAL. Παράλληλα δήλωσε πώς «όλο αυτό το στήσιμο που έχει γίνει -το οποίο είναι ξεκάθαρο- για μας είναι ολοφάνερο. Ξέρω πως υπάρχουν νομικά ζητήματα και διαδικαστικά και έχουν δίκιο όσοι αναφέρονται σ’ αυτά, αλλά εμείς δεν θα τα επικαλεστούμε Είναι πολύ ξεκάθαρη η θέση μας».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε απίστευτο ψέμα και προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα λέγονται για υπαναχώρηση του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. «Από τον Φεβρουάριο του 2018 στη Βουλή -κατά τη συζήτηση για το θέμα Nonartis μάλιστα- ζήτησα να υπάρξει δέσμευση όλων ότι το πρώτο πράγμα που θ’ αλλάξουμε στο Σύνταγμα θα είναι το άρθρο 86. Ότι δεν θα αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος ακριβώς για να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο και λίγους μήνες μετά έστειλα επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με την οποία ζητούσα να συμφωνήσουμε, να πάμε σε μια συναινετική αναθεώρηση, με πρώτο θέμα την αναθεώρηση του άρθρου 86», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω τον πανικό τους, καταλαβαίνω ότι είναι σε απελπισία, αλλά ως εδώ με την προβοκάτσια. Δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτό σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής δεδομένου ότι είμαστε η πρώτη δύναμη που έβαλε θέμα αλλαγής του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος. Ακριβώς γιατί πρέπει να τελειώσουμε με την υπόθεση της παραγραφής. Γιατί θα πρέπει οι προθεσμίες που ισχύουν για τα πολιτικά πρόσωπα, να είναι αυτές που ισχύουν για τον κάθε Έλληνα πολίτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασκώντας αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και στην τακτική της Προοδευτικής Συμμαχίας, η κ. Γεννηματά, υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία σχέση με τις προοδευτικές πολιτικές, με τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των απλών ανθρώπων. Το πραγματικό μέτωπο που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας, είναι μέτωπο με τους ακροδεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές. Αυτή είναι η μόνη γέφυρα που κατάφερε να στήσει. Δεν έχει καμία σχέση με τις προοδευτικές πολιτικές, με τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των απλών ανθρώπων».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες υποστήριξε: «Δεν πρόκειται να μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις συντηρητικές πολιτικές που ασκεί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία. Δεν πρόκειται να δώσουμε συνέχεια στα αδιέξοδα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που ζητάμε, είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών για να υπάρξει επιτέλους ένα κλίμα πολιτικής συνεννόησης, εθνικής συνεννόησης, ομοψυχίας και στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Είναι ο μόνος τρόπος να αφήσουμε πίσω μας τα αδιέξοδα, ν’ αφήσουμε πίσω μας τις περιπέτειες και να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα. Εμείς αυτή τη σημαία σηκώνουμε. Τη σημαία της συνεννόησης και όχι της πόλωσης και του διχασμού».

«Ένα είναι το μεγάλο δίλημμα σήμερα: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες», είπε η Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης