Την πρόταση για ένα συνέδριο της κεντροαριστεράς που θα οδηγήσει στη συμπόρευση κομμάτων και κινήσεων του χώρου με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας με τη διατήρηση όμως της ανεξαρτησίας των κομμάτων που θα μετέχουν σε αυτή, επανέλαβε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, τόνισε πως αν και θα είναι υποψηφία για επικεφαλής αυτής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα μπορούσε να κάνει πίσω και πρόσθεσε «Δεν διστάζω όμως να πω ότι για να υπάρξει αυτό το άνοιγμα για να πετύχουμε την ενότητα όλων αυτών των δυνάμεων, θα πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να αφήσουμε τους μικροεγωισμούς. Πρέπει να πάμε σε μια προγραμματική συνδιάσκεψη για να συμφωνήσουμε σε ένα νέο σχέδιο, σε ένα νέο πλαίσιο για την Ελλάδα, στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτά είναι που πρέπει να συνδέσουν τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για τα πρόσωπα και τις διαδικασίες υποστήριξε σε πρωινές της δηλώσεις στο Mega.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να λέει ότι άβυσσος χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ όταν και η ίδια ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε πως το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε γιατί υπήρχε εθνική ανάγκη. «Όταν αυτό δεν υφίσταται σαν ανάγκη ο καθένας επιστρέφει στον ιδεολογικό του χώρο. Με τη Δεξιά έχουμε ριζικές ιστορικές και πολιτικές διαφορές» ανέφερε .

Αναφερόμενη στη δημοσκοπική απήχηση της εκλογής του κ. Μητσοτάκη, εκτίμησε ως λογικό να δημιουργηθεί μια δυναμική σε ένα κόμμα όταν εκλέγεται ένας νέος αρχηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν σήμερα με τη ΝΔ, απάντησε πως οι όποιες συνεργασίες πρέπει να γίνονται με βάση προγραμματικές συμφωνίες. Όσο για τη διαγραφή του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου είπε ότι απομακρύνθηκε γιατί υπονόμευσε την ενότητα και τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τέλος, απαντώντας στο αν ήταν λάθος ή όχι η διαγραφή Γρηγοράκου είπε πως ο βουλευτής απομακρύνθηκε διότι με τις δηλώσεις του υπονόμευσε την ενότητα και τη συνοχή της ΚΟ και συκοφάντησε συναδέλφους. Του δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσει και αντ’ αυτού, συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος και 2η και 3η μέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης