«Η χώρα χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί», ανέφερε απόψε από την Πάτρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών.

«Με τον Γιώργο Παπανδρέου επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινώντας την ομιλία της, απευθύνθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που ήταν παρών στη συγκέντρωση, λέγοντας: «Γιώργο, πάμε μαζί. Εδώ στην Αχαΐα των Παπανδρέου με εσένα επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές, αλλά και σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα είναι ένα, ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Μάλιστα, όπως σημείωσε «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό, είμαστε το προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας».

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υπερασπίσουμε την ανοιχτή ευρωπαϊκή κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία, το φασισμό και τον λαϊκισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό», όπως πρόσθεσε, «δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, διότι όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει “ναι” στον Βέμπερ, στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη, ενώ όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές, για να ξέρουμε τι λέμε».

Σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, δημοκρατική Ευρώπη, με τον Φρανς Τίμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα και να υπογράφει ακάλυπτες επιταγές» προσθέτοντας: «Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων, του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη», λέγοντας χαρακτηριστικά «η παρακμή σε όλο της την έκταση».

Σχετικά με την στάση του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αυτήν την κατάντια» και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για την πολιτική, άλλη στάση ζωής. Την έχουμε μάθει αλλιώς, με περιεχόμενο, έργο, αποτελεσματικότητα. Με αντιπάλους στην πολιτική και όχι εχθρούς. Αυτά τα μαθήματα μας έχουν δώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Γεννηματάς».

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται και πάλι ως αντιμνημονιακός, μόνο που τώρα το «σίκουελ» αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια», κατηγορώντας τον ότι «έχει βάλει την υπογραφή του για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα αναρωτήθηκε: «Πότε όρθωσε το ανάστημά του ο κ. Τσίπρας; Όταν αποδεχόταν -για να κάνει το χατίρι της κας Μέρκελ- να μετατρέψει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών, ή όταν δεχόταν πρόθυμα να παραδώσει τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, για να δεχθεί “φιλικά κτυπήματα στην πλάτη” από τους ισχυρούς, τον Τραμπ και τη Μέρκελ;».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει, όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά θέματα, διότι τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα».

Άλλωστε, όπως σημείωσε, «ένας είναι ο δρόμος για να τα διασφαλίσουμε: εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και ενιαίο μέτωπο».

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν είναι λύση για το αύριο» και πρόσθεσε: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη, που κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες».

Επίσης, είπε ότι «δεν μπορεί πια να κρύψει ότι η στήριξή του στον κ. Βέμπερ, αποτελεί και στήριξη στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας που καταστρέφουν την Ευρώπη» και συνέχισε: «Επίκεντρο της οικονομικής του πολιτικής είναι ότι η αγορά θα τα λύσει όλα από μόνη της, αντίληψη που αφήνει τους πολίτες στο έλεος της ασυδοσίας της αγοράς. Μακριά από τις ανάγκες των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως εχθρό και απεχθάνεται τη λέξη “κοινωνικό κράτος”».

Όσον αφορά στο ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, δηλαδή μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, με το οποίο θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να γυρίσουμε σελίδα».

Αναφερόμενη στις εκλογές, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια», προσθέτοντας: «Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε. Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης