Γεννηματά για Τσίπρα: Τα έδωσε όλα στους δανειστές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 22:34
Γεννηματά για Τσίπρα: Τα έδωσε όλα στους δανειστές
«Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απλά δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτά τα δυο πάνε πακέτο», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά την ομιλία της σε συγκέντρωση της ΔΗΣΥ στο ξενοδοχείο «Αιγές» της Βέροιας υπογραμμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «τα έδωσε όλα στους δανειστές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως πέρασε «από το "go back κυρία Μέρκελ στο welcome home"» και υπογράμμισε «σε λίγο θα της δώσουν και τα κλειδιά».

Μεταξύ άλλων παρατήρησε πως ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του εξαφάνισαν από προσώπου γης κάθε «κόκκινη γραμμή» που επικαλούνταν και πως «τα έδωσαν όλα, για να κρατήσουν την καρέκλα» και σημείωσε ότι «Ψήφισαν το μνημόνιο, χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος και με μόνη την ελπίδα ότι θα αποδώσει η πίεση της κ. Λαγκάρντ στον κ. Σόιμπλε. Την κ. Λαγκάρντ, που θα έδιωχνε το Φθινόπωρο, εκλιπαρούσε το Χειμώνα και κρέμεται πάνω της μπας και βγάλει το Καλοκαίρι».

«Ο κ. Τσίπρας δηλώνει τώρα ότι αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τα μέτρα του 2019-2020 δεν θα προχωρήσουν. Αλλά αν το ΔΝΤ αρνηθεί οδηγούμαστε σε εξ αρχής διαπραγμάτευση που θα αναλάβει ο ESM, που ελέγχουν οι Γερμανοί. Δηλαδή, νέα καθυστέρηση και αβεβαιότητα» είπε και πρόσθεσε «οφείλει τουλάχιστον τώρα να τηρήσει μια εθνική γραμμή για το χρέος και να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση και την απομείωση του δημοσίου χρέους. Θυμίζουμε ότι εγκατέλειψαν την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησαν τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δισ. ευρώ (κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα), πήραν αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λένε στους δανειστές δώστε ό,τι προαιρείστε για να σώσουμε τα προσχήματα. Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούνται, δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 2012».

«Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς» σημείωσε και υποστήριξε «η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σαν να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν. Η σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές από τη ΝΔ».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 22:34