Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην παρουσίαση του βιβλίου της Μιλένας Αποστολάκη.

«Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις και το λαθρεμπόριο ελπίδας, κλείνει οριστικά με αυτή τη συμφωνία ντροπής: Το τέταρτο μνημόνιο φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού» είπε χαρακτηριστικά το βράδυ της Τετάρτης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου που υποθηκεύει το μέλλον του τόπου, χωρίς αναπτυξιακό αντίκρισμα, με δυσθεώρητους στόχους για πλεονάσματα» και τόνισε:

«Χωρίς καν τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε επιτέλους να μιλήσουμε για την αναγκαία απομείωση του χρέους και χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι ξεκινά η ανάπτυξη όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση» .

Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη μιας νέας δημιουργικής αλλαγής στην πολιτική, υπογραμμίζοντας πως «έχει αποδειχθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι πρωτίστως πολιτικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε πληρώσει ακριβά εμμονές και φιλοδοξίες που μας κρατούν στο χθες. Ψευδαισθήσεις για σωτήρες που θα έρθουν και μαγικές λύσεις που θα φέρουν. Αποδείχθηκε ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση με ασφάλεια. Δεν είμαστε σε κανονική περίοδο και αυτό που προέχει είναι η ανάκαμψη της χώρας. Το δίλημμα σήμερα είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή» είπε και συμπλήρωσε «γι’ αυτό επιμένουμε στην ανάγκη συνεννόησης για την επεξεργασία και υιοθέτηση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια».

Στο τέλος της ομιλίας της υπογράμμισε: «Ένα είναι βέβαιο. Με τη λήξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα έρχεται το τέλος των μύθων και των παραμυθιών, των δράκων και των σωτήρων, το τέλος του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης