Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά  το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή εκφράζοντας τη λύπη της για την εικόνα «πεζοδρομίου»  που σχηματίστηκε νωρίτερα από την κόντρα των πολιτικών αρχηγών. «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά δεν θα επιτρέψουμε η ΝΔ να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις ευρωεκλογές», επεσήμανε.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είστε οι δύο όψεις της συντήρησης. Μην πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς», ανέφερε και πρόσθεσε «ο κ. Τσίπρας ήρθε να ζητήσει τη στήριξη της παρδαλής περιστασιακής πλειοψηφίας του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την μετατροπή όμως της πρότασης μομφής κατά Πολάκη, από τον Πρωθυπουργό σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ταυτίζει την κυβέρνησή του, τα στελέχη του με τον Πολακισμό», είπε και συμπλήρωσε πως «είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή, αριστερή στα λόγια, δεξιά στην πράξη. Με τις επιλογές τους καταδικάζουν την ελληνική οικονομία σε αργό θάνατο».

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, ενώ στην οικονομία, παρέδωσε την Ελλάδα στην επιτροπεία με δυσβάσταχτους όρους.

Αναφερόμενη στον αρχηγό της ΝΔ, δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τη συζήτηση «γιατί βρήκε την ευκαιρία να κρατήσει ζωντανό τον ετοιμόρροπο fake δικομματισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια μίλησε για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός τονίζοντας «μπροστά στο φάσμα της ήττας ανασύρατε τα περίφημα θετικά μέτρα» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους πήρατε. Αλλά πήρατε 10 και δίνετε 1 και δίνετε ως ενέχυρο στους δανειστές τα λεφτά που πήρατε με αφαίμαξη από τους Έλληνες πολίτες».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε συστηματικά τους Έλληνες και ειδικά τη μεσαία τάξη, ότι στην παιδεία διέλυσε τα λύκεια, την τεχνολογική εκπαίδευση, στην υγεία διαλύετε τα νοσοκομεία και πως «ο Πολακισμός είναι η αναλγησία και ο κυνισμός, η νοοτροπία που δείξατε και στο Μάτι».

«Διακριθήκατε για τις καθεστωτικές σας πολιτικές στο όνομα της Αριστεράς και της προόδου. Καταπατήσατε τη διάκριση των εξουσιών, χρησιμοποιήσατε τους θεσμούς» είπε απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός δεν σας ήθελε γεφυροποιό κάθε είδους συναλλαγής. Ήρθατε ως “η πρώτη φορά Αριστερά” και φεύγετε ως ‘Νέα Δεξιά”».

«Η ΝΔ κ. ο κ. Μητσοτάκης θέλουν να κόψουν τις κοινωνικές δαπάνες. Προκαλώ κυβέρνηση και ΝΔ να ψηφίσουν την πρόταση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, τον νόμο που θα προστατέψει το εισόδημα» επεσήμανε. 

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης