Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης για τα 25 ευρώ που καλείται πλέον να καταβάλλει όποιος πολίτης νοσηλευθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Για τη διαφωνία του με το ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε στη Δημόσια Τηλεόραση πως είναι ανοιχτός σε συζητήσεις για εξαιρέσεις.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι τα 25 ευρώ θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, ενώ επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση αδυναμίας καταβολής των 25ευρώ, το χρέος θα μεταφέρεται στην εφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα σχετικά με το 25ευρω, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως μετά από συζήτηση με την τρόικα, κρίθηκε προτιμότερο να ισχύσει το συγκεκριμένο εισιτήριο από το να ισχύσουν σκληρότερα μέτρα για τους πολίτες.

Στο ίδιο κανάλι, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο Έλληνας πολίτης αναγκάζεται να νοσηλευτεί μία φορά στα 10 χρόνια, συνεπώς η επιβάρυνσή του θα είναι ελάχιστη, ενώ ξεκαθάρισε πως αν το ΠΑΣΟΚ προτείνει δημοσιονομικό ισοδύναμο, είναι έτοιμος να το συζητήσει.

Προανήγγειλε, δε, την κατάθεση τροπολογίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, την οποία ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να εξετάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξ άλλου, σε ό,τι αφορά το 1 ευρώ ανά συνταγή που οι ασφαλισμένοι θα κληθούν σε λίγες ημέρες να καταβάλλουν στα φαρμακεία, ο Αδ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «δεν θα το πληρώνουν εκείνοι για τους οποίους προβλέπεται μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα», δηλαδή οι χρόνια πάσχοντες.
Όπως είπε, πρόκειται για 750.000 συνταγές το μήνα και η εξαίρεση αυτή «αφαιρεί 9 εκατ. ευρώ από το στόχο» του μέτρου.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης