Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Τον Σταύρο Κοντονή, κάλεσε, ο Άδωνις Γεωργιάδης, να τοποθετηθεί στη Βουλή, για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τη συνομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη, κ. Μ. Γιαννουσάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα και στο περιθώριο της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης, είπε χαρακτηριστικά:

«Ως Υπουργός Δικαιοσύνης, θεωρείτε λογικό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να τηλεφωνεί στον ισοβίτη στη φυλακή και ο ισοβίτης να τηλεφωνεί στον Υπουργό για να συνεννοούνται ποια θα είναι η κατάθεσή του; Έχετε να μας υποδείξετε παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν; Η αγάπη για την καρέκλα σας κάνει να τα παραβλέπετε όλα. Πως ακριβώς τεκμηριώνεται η διάκριση των εξουσιών όταν ο Υπουργός παρεμβαίνει στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία; Και πως προστατεύεται όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δηλαδή εσείς, σπεύδει να του παράσχει προστασία; Ο κ. Κουρουμπλής ήταν πολύ πιο προσεκτικός από εσάς και έσπευσε να πάρει απόσταση από αυτή την ιστορία».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε: «Ενδιαφέρεστε καθόλου για το τι γίνεται στην Δικαιοσύνη; Ο κ. Πολάκης έχει αναρτήσει πολλές φορές στο Facebook ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα. Τις καταγγελίες του κ. Πολάκη τις έχετε ερευνήσει; Εάν υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα, τι έχετε κάνει; Εάν δεν υπάρχει, τι έχετε κάνει εναντίον του Υπουργού της κυβέρνησή σας, του κ. Πολάκη, που κάθε τόσο υβρίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τόνισε: «Σας ερωτώ, λοιπόν: Πρώτον, έχει ξαναγίνει εν ενεργεία Υπουργός να μιλάει στο τηλέφωνο με ισοβίτη στη φυλακή για να τον καθοδηγεί ως προς την κατάθεσή του; Δεύτερον, έχετε ελέγξει αν η εισαγγελέας ήταν σε επαφή με τον κ. Καμμένο και αν ναι, πως θα ελεγχθεί πειθαρχικά η πράξη της; Τρίτον, έχετε ερευνήσει τι ρόλο έπαιζε ο λιμενικός υπάλληλος ο οποίος ακούγεται να λέει “δεν με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρει να μην γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης”. Τέταρτον, έχετε ελέγξει τις καταγγελίες του κ. Πολάκη για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος ή τον έχετε εγκαλέσει; Έχετε κάνει κάτι από όλα αυτά ή είναι πάνω απ’ όλα η καρέκλα, κ. Κοντονή;».

Στη δευτερολογία του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη, υπογραμμίζοντας:

«Όχι μόνο επιβεβαιώσατε το τηλεφώνημα, αλλά εισπράξατε και το χειροκρότημα των συναδέλφων σας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όταν είπατε επί λέξει «να μην του πούμε “μπράβο” που τηλεφώνησε για να τον προτρέψει να πει την αλήθεια»; Αυτό, κύριε Υπουργέ, δεν είναι επιβεβαίωση του τηλεφωνήματος;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης