Γεωργιάδης: «Όταν φύγει η Κωνσταντοπούλου θα πανηγυρίζουν και οι σερβιτόροι»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 20:37
Γεωργιάδης: «Όταν φύγει η Κωνσταντοπούλου θα πανηγυρίζουν και οι σερβιτόροι»
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους άσκησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καβάλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο γαλάζιος βουλευτής εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της λέγοντας χαρακτηριστικά: «τη μέρα που θα φύγει θα πανηγυρίζουν μέχρι και οι σερβιτόροι».

Αναφερόμενος στον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, σημείωσε: «ευελπιστούμε ότι ο κ. Τσίπρας, αφού έχασε τέσσερις μήνες με τη "σκληρή" διαπραγμάτευση, θα κατορθώσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τους εταίρους. Η συμφωνία είναι απαραίτητη, διότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η χθεσινή εξέλιξη με την οπισθοχώρηση του κ. Τσίπρα από τις "κόκκινες γραμμές" με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει το μέγεθος της ευθύνης που ανέλαβε. Όταν κλείσει αυτή η συμφωνία, τότε θα πρέπει να πει κι ένα μεγάλο "συγνώμη" για τα ψέματα που έλεγε στον ελληνικό λαό επί τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της μετανάστευσης και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, λέγοντας ότι «η ένταση αυτή οφείλεται σε λάθη της κυβέρνησης, αλλά και στην κατάρρευση της Συρίας.

Το βασικό λάθος, με δύο κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, ήταν ότι έστειλε το μήνυμα σε όλες τις πιάτσες των διακινητών "λαθρομεταναστών" πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή και σας περιμένει. Πρώτον, με το κλείσιμο των κέντρων φύλαξης "λαθρομεταναστών", που το διαφήμισε ως μέτρο ανθρωπιστικού χαρακτήρα, και δεύτερον ότι όποιος έρχεται στην Ελλάδα, ασχέτως αν είναι πρόσφυγας ή όχι, θα λαμβάνει εξάμηνη άδεια παραμονής. Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα ξεπεράσουμε κάθε ρεκόρ στη ροή "λαθρομεταναστών" προς τη χώρα μας».

Ερωτηθείς για την κατάσταση της οικονομίας σήμερα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Οι δύο περίοδοι δεν είναι ίδιες, αυτή της δικής μας διακυβέρνησης με το σήμερα. Οι διεθνείς οίκοι κι η Κομισιόν έβλεπαν ανάπτυξη με τον Σαμαρά κοντά στο 3% και τώρα με τον κ. Τσίπρα πάμε για ύφεση. Το 2014 ήταν η καλύτερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας. Η οικονομία είχε αρχίσει να παίρνει μπρος. Δυστυχώς, η μετεκλογική αβεβαιότητα και ο χαμένος χρόνος από την κυβέρνηση Τσίπρα έφεραν ύφεση 3%».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η Βουλή και στην άσκηση των καθηκόντων της προέδρου της, Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω την κ. Κωνσταντοπούλου τα τελευταία 2,5-3 χρόνια. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Είναι εργατική, μορφωμένη, μιλάει άριστα ελληνικά και ξένες γλώσσες.

Είναι ισχυρή πολιτική αντίπαλος, όμως αυτές τις ικανότητες τις χρησιμοποιεί μόνο για κακό, όχι για καλό. Ως πρόεδρος της Βουλής, είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει από τη μέρα σύστασης του Κοινοβουλίου. Τη μέρα που θα φύγει θα πανηγυρίζουν μέχρι και οι σερβιτόροι».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 20:37