Γερμανοί Πράσινοι: «Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση χωρίς αναδιάρθρωση χρέους»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015, 18:28
Γερμανοί Πράσινοι: «Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση χωρίς αναδιάρθρωση χρέους»
«Προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί βιώσιμα εκτός κρίσης, πρέπει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει την αντίθεσή του για την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε η επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων, Σιμόνε Πέτερ, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα το νέο πρόγραμμα βοήθειας ως ανεπαρκές.

«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης του χρέους και περισσότερων επενδύσεων στην λογική ενός "Πράσινου New Deal"», σημείωσε η κ. Πέτερ, ενώ οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Άντον Χοφράιτερ και Κάτριν Γκέρινγκ - Έκαρντ τόνισαν ότι «χωρίς ελάφρυνση χρέους το τρίτο πακέτο στέκεται σε τρεμάμενα πόδια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, προειδοποίησε την γερμανική Βουλή εν όψει της έγκρισης του πακέτου βοήθειας.

«Η διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι», δηλώνει στην «Tagesspiegel am Sonntag» και τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, τις οποίες στην πραγματικότητα απορρίπτει. Χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, επιπλέον δανειακή βοήθεια δεν θα ήταν όμως «τίποτα άλλο από ένα δώρο για την Αθήνα», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015, 18:28