«Υπάρχει ισχυρή πολιτική δέσμευση στην Ευρώπη να διατηρηθεί η Ευρωζώνη ανέπαφη. Εικασίες σχετικά με την αποχώρηση της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ και για τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης δεν υπάρχουν στο τραπέζι». Αυτό είναι το μήνυμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup, που έστειλε από το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας.

Όπως είπε, οι αρχηγοί των μεγαλύτερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων έχουν καταστήσει σαφή τη βούλησή τους για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει λάβει πολλά μέτρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στο δημοσιονομικό πεδίο, και μια έξοδος από τη ζώνη του ευρώ δεν εξαφανίζει τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια στα παραπάνω πεδία», κάνοντας λόγο για «πρόσθετα μέτρα για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και να βελτιώσει το αναπτυξιακό δυναμικό της».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που ίσχυε πριν από μερικά χρόνια, καθώς έχουν ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση της ζώνης του ευρώ και για την πρόληψη μελλοντικών κρίσεων, όπως η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και ο ESM».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης