«Θα υπάρξει διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου» επεσήμανε το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων».

«Πρέπει να δούμε αν κάποιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού», ανέφερε η υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 με αφορμή την έρευνα για τη συμπεριφορά ανδρών της ΔΙΑΣ, κατά τη σύλληψη του αιμόφυρτου Ζακ Κωστόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων και των 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Θα δούμε αν η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν η δέουσα. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει συμπληρωματική έρευνα. Η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά υπάρχουν και κακές συμπεριφορές. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων και δεν μπορούμε να μιλάμε συλλήβδην για όλους. Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι στο μάτι του κυκλώνα και αντιμετωπίζει πολύ δύσκολα περιστατικά, είναι κομμάτι του κατασταλτικού μηχανισμού. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Nα δούμε αν έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού. Η αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη. Δεν θα κουκουλώσουμε περιστατικά».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πως θα κινηθεί ως υπουργός για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η κ. Γεροβασίλη απάντησε «αυτός είναι ένας σύνθετος δρόμος που απαιτεί την άμεση λήψη αποφάσεων. Πρόσθεσε δε, ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση συνολικού σχεδίου για την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, σε όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης