«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως την επιθυμούσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας», ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «εδώ και τρία χρόνια καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής, ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διερωτήθηκε εάν η μετάβαση στο νέο νόμισμα θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι. Όπως εξήγησε, «αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα».

«Αν δεν είναι συμφωνημένη πώς θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποια δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;», πρόσθεσε.

«Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο τον κ. Λαφαζάνη και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης