Γεροβασίλη: Η χώρα δεν χρειάζεται θυρωρό να την ανοιγοκλείνει

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, 05:47
Γεροβασίλη: Η χώρα δεν χρειάζεται θυρωρό να την ανοιγοκλείνει

Η χώρα δεν χρειάζεται θυρωρό να την ανοιγοκλείνει, χρειάζεται κυβέρνηση με αξιόπιστη πολιτική πρόληψης, θωράκισης και παρέμβασης, αναφέρει σε συνέντευξή της στο Mega, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και επιτίθεται στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι είναι "ανεπίγνωστος".

Εξηγεί λέγοντας: "Σε όλους αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Δε μπορεί στη διάρκεια αυτών των κρίσιμων εξελίξεων ο πρωθυπουργός να βγαίνει και να ισχυρίζεται, αυτοθαυμαζόμενος, ότι όλα πάνε καλά. Ευθύνεται λοιπόν και ο κ. Μητσοτάκης για την έλλειψη επίγνωσης. Ας συγκρίνουμε τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μας λέει ότι ‘όσα εμβόλια έρχονται τόσα θα κάνουμε' με την κ. Μέρκελ η οποία βγήκε και είπε στους πολίτες δεν τα πήγαμε καλά".

Η κυρία Γεροβασίλη λέει ακόμη: "Είναι απολύτως σεβαστές οι επιστημονικές συστάσεις για λοκντάουν αλλά άκρως επιλήψημη η κυβερνητική αδράνεια" και προσθέτει: "Αν το λοκντάουν δε συνοδεύεται από παρεμβάσεις συνιστά πρόβλημα και όχι λύση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει και κλείνει τη στρόφιγγα χωρίς να δρα προληπτικά και χωρίς να παρεμβαίνει. Ο ιός όμως είναι παρών όπως και οι επιπτώσεις του οι οποίες δεν πρόκειται να μειωθούν με αυτή την τακτική. Το κάθε άνοιγμα της στρόφιγγας - εάν δεν έχουν μεσολαβήσει μέτρα και παρεμβάσεις- δεν βρίσκει ούτε την υγεία, ούτε οικονομία, ούτε την κοινωνία ούτε το αίσθημα ασφάλειας σε καλύτερη μοίρα".

Επίσης αναφέρεται στο θέμα των εμβολίων λέγοντας: "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εμβόλια. Και η Ευρώπη φέρει ευθύνη. Η Ευρωπη όπου η τεχνοκρατική αντίληψη κερδίζει έδαφος εις βάρος της πολιτικής απεδείχθη  κατώτερη των περιστάσεων. Και αυτή η αντίληψη την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με κάποια εταιρεία, να συνομιλεί με ίσους όρους. Αυτό είναι η πηγή των προβλημάτων". 

Κλείνοντας υποστηρίζει: "Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή προς την οποία πρέπει να γίνουν βήματα ώστε το δημόσιο αγαθό της υγείας να μην γίνεται χαρτί διαπραγμάτευσης εμπορικών συμφερόντων των εταιρειών, αποτελεί η πρόταση Τσίπρα για απελευθέρωση του καθεστώτος της πατέντας που άλλωστε υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης".

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, 05:47