Για πολιτική υποκρισία και για «στροφή προς την ακροδεξιά ρητορική», κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», ο Γ. Μπαλάφας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ, ενώ «έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, διαμορφώνοντας την εθνική γραμμή από το 2007-2008 με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, σήμερα αυτή τη θέση την ξεχνά, επιλέγοντας να σηκώσει την τρύπια σημαία της πατριδοκαπηλίας και του ακροδεξιού εθνικισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ για πρακτικές εκφοβισμού «όπως η ενθάρρυνση όσων απειλούν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου» και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι απόλυτα επωφελής για τη χώρα μας».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «από την πλευρά μας δεν δώσαμε κάτι που δεν είχαν ήδη. Ως προς την ονομασία, δεν υπάρχει προηγούμενη χώρα που άλλαξε στο σύνταγμά της την ονομασία της» και πρόσθεσε ότι «η μέχρι σήμερα προβληματική σχέση μας με την ΠΓΔΜ δίνει τη δυνατότητα στην τουρκική πλευρά να “αλωνίζει” στα βόρεια σύνορά μας».

Τέλος, ανέφερε ότι «η χώρα βρίσκεται σε μια συνολικά θετική πορεία», ενώ η ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση «της δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσει εκλογές τον Οκτώβριο, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί να υλοποιήσει το πολιτικό της σχέδιο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης