Βουτιά στο εξοπλιστικό παρελθόν της χώρας τα τελευταία χρόνια έκανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ξεκινώντας την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις χειρόγραφες σημειώσεις του, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για πρώτη φορά για τις τύψεις που αισθάνεται αναφορικά με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους οι οποίοι δεν θα βρίσκονταν εδώ αν δεν υπήρχε εκείνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε τα περί πολιτικής δίωξης σε βάρος του, που ξεκίνησε – όπως ισχυρίστηκε – από «προσκυνητές του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου», οι όποιοι ήθελαν την εξόντωσή του. Παράλληλα, υποστήριξε ότι από το στάδιο ακόμα της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή «μας λάνσαραν ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο από πιστούς ανθρώπους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προήλθε από θεϊκή εξουσία άνωθεν». Όπως είπε, « το κατηγορητήριο εκείνο ήρθε έτοιμο από νομική εταιρεία».

«Ουδείς άλλος πολιτικός ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ελεγχθεί τόσες φορές» όσες ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως υποστήριξε, για να αποδείξει ότι είναι «ψέματα» πως πήρε ποτέ χρήματα. «Στη μεταπολίτευση δεν έχει ξανασυμβεί επίθεση τέτοια μορφής σε ένα στέλεχος της πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

Το μοναδικό του μέλημα ήταν η προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική στον πρόεδρο του Δικαστηρίου στον οποίο προκαταλόγισε «την τάση να ασχολείται με τα μικρά και τα δεύτερα» και όχι την ουσία της υπόθεσης, αφού δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για την κλήση του ΚΥΣΕΑ.

Επίσης λόγο έκανε για τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας και τις θυσίες στις οποίες πρέπει να υποβάλλεται ο ελληνικός λαός από τους δανειστές οι οποίοι τον έχουν καταδικάσει σε μία τρομακτική εμπειρία που κανένας άλλος ευρωπαϊκός λαός δεν θα δεχόταν να υποστεί.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης