«Δεν ήμουν ο σερίφης της περιοχής και δεν προέτρεψα ποτέ κανέναν σε έκνομες ενέργειες» υποστήριξε, απολογούμενος στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιάννης Λαγός. 

Στην απολογία του ο Γιάννης Λαγός αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί εγκληματικής οργάνωσης και καταφέρθηκε σε βάρος των δικαστών χαρακτηρίζοντας «ντροπιαστική» τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου, γιατί έξι χρόνια δεν μας δόθηκε η ευκαιρία και το δικαίωμα να απαντήσω σε όσα με κατηγορούν» επεσήμανε εκφράζοντας τη φανερή δυσπιστία του στο δικαστήριο.

«Μπήκα στη φυλακή γιατί βοήθησα τους Έλληνες, τους έδωσα τρόφιμα και αίμα. Εγώ είμαι υπερήφανος για αυτά. Εσείς, αλήθεια, θα είστε για τη διαδικασία αυτή;» διερωτήθηκε.

Ο Ι. Λαγός, ο οποίος απολογείται σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα στην οποία ξεχωρίζουν με την παρουσία τους οι γονείς του Παύλου Φύσσα, μίλησε για «διαδικασία πολιτικής εξόντωσης», προσθέτοντας πως δεν έχει «εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», καθώς δεν ερεύνησε τις καταγγελίες συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκαν πιέσεις για να πουν ότι «ο Λαγός έδωσε εντολή». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «τραγικό περιστατικό» τη δολοφονία Φύσσα και απέδωσε την εμπλοκή του στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. «Έγινε συρραφή μηνυμάτων μου από επίορκους για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και για τους οπαδούς μας ότι πρέπει να φοβηθούν, να τρομοκρατηθούν». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης