Την πεποίθησή του ότι τα συλλαλητήρια δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις για τη λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι τα συλλαλητήρια ήταν μεγάλα και εντυπωσιακά, τόνισε όμως ότι «η Ελλάδα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και να βοηθήσει τους πολίτες της γείτονος χώρας να αποκτήσουν μια ταυτότητα και να προχωρήσουμε παραπέρα». Δήλωσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος προφανώς δεν θέλει να λένε τα Σκόπια «Μακεδονία», άλλα δεν έχει πρόβλημα με τον όρο «Νέα Μακεδονία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο αλλά και στην Κρήτη δεν γνωρίζουν το πρόβλημα. Δεν γνωρίζουν ότι η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο ελληνική και ότι σε αρκετά χωριά της Καστοριάς και της Φλώρινας υπάρχουν άνθρωποι που μιλούσαν και μιλούν ακόμη σλαβομακεδόνικα, υποστήριξε.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε εμπρηστική την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, αφού, όπως είπε, δεν διαφέρει από αυτή του στρατηγού Φράγκου στη Θεσσαλονίκη. Ο Μίκης, είπε, είναι ένας μύθος, αλλά αυτό που έκανε χθες ήταν ένα λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης