Γιάννης Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση «ταπεινωτικά» προχωράει στην επανέκδοση του ΗΛΙΟΣ»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 00:20
Γιάννης Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση «ταπεινωτικά» προχωράει στην επανέκδοση του ΗΛΙΟΣ»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές, είναι η επανέκδοση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», που είχε φέρει και εφαρμόσει ως –τότε- καινοτόμα μεταρρύθμιση, ο πρώην Υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Το εν λόγω σύστημα, αφορά στο «Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων» και η παρούσα Κυβέρνηση, είχε σταματήσει να το χρησιμοποιεί. Μετά, λοιπόν, από τα όσα συμφώνησε το Υπουργείο Εργασίας με τους θεσμούς, υποχρεώνεται πλέον, στην επαναλειτουργία του συστήματος.

Με αφορμή, την υποχρεωτική «πλέον», λειτουργία του συστήματος, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Μετά από 2,5 χρόνια σκοταδισμού και απόκρυψης στοιχείων, αναγκάστηκαν «ταπεινωτικά» από την Τρόικα, στην επανέκδοση του ΗΛΙΟΣ. «Prior Action του 4ου Μνημονίου».

Ο πρώην Υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε: «Ο ΗΛΙΟΣ εκδόθηκε την 1 Ιουνίου 2013 και αποτελεί, το μεγαλύτερο επίτευγμα του ασφαλιστικού συστήματος! Το «χαρτογράφησε» για πρώτη φορά και νίκησε στις «μαϊμού» συντάξεις!»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 00:34