Γιάννης Βρούτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εξαπατήσει για μια φορά ακόμη τους νησιώτες»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017, 20:30
Γιάννης Βρούτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εξαπατήσει για μια φορά ακόμη τους νησιώτες»
Eπιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Σκληρή και άμεση ήταν η αντίδραση του Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, κατά της Κυβέρνησης, «να κάνει ξανά εγκαίνια έναρξης» στο έργο για την κατασκευή του φράγματος του Τσικαλαριού στη Νάξο.
Ο Κυκλαδίτης Βουλευτής σε ανακοίνωσή του εξέδωσε τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να κάνει ξανά εγκαίνια σε ένα έργο που ξεκίνησε το 2009 και που τότε πολέμησε λυσσαλέα!».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην Υπουργό για το έργο φράγματος του Τσικαλαριού, στη Νάξο:


«Τίποτα πλέον δεν μπορεί να σταματήσει την κατασκευή του φράγματος του Τσικαλαριού, ούτε καν η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δίστασε να κάνει ξανά εγκαίνια σε ένα έργο που ξεκίνησε το 2009 και που τότε πολέμησε λυσσαλέα!»

«Στις 30 Ιουλίου 2009, η κυβέρνηση της Ν.Δ., ιεραρχώντας προτεραιότητες για την κατασκευή αναπτυξιακών έργων σε όλη την Ελλάδα, επέλεξε τη Νάξο για την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου – φράγματος που έγινε ποτέ στο νησί.

Τότε δεσμεύτηκαν 37,5 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ, με σκοπό να κατευθυνθούν στην «Κατασκευή Φράγματος Τσικαλαριού και Δικτύων Αξιοποίησης Ταμιευτήρων Τσικαλαριού, Φανερωμένης και Εγγαρών, νήσου Νάξου» και το έργο ξεκίνησε.

Ένα έργο ύψιστης και ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με θετικότατες επιπτώσεις στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα και γενικότερα στην τοπική οικονομία.

Ένα έργο μακράς πνοής -για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων- το οποίο επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την υλοποίηση ειδικών νησιωτικών πολιτικών, σύμφωνων με τις επιταγές του άρθρου 101 του Συντάγματος.

Δυστυχώς, όμως και ένα έργο, που πολεμήθηκε λυσσαλέα από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικαλούμενος προσχηματικά περιβαλλοντικές επιπτώσεις, έβαζε φραγμούς, συκοφαντούσε και υπονόμευε την υλοποίηση του.

Παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική βούληση της Ν.Δ. ήταν αμετάβλητη. Το έργο που θα σώσει τη Νάξο στο μέλλον θα γίνει!!!

Γι’ αυτό και στα εγκαίνια έναρξης του έργου, που πραγματοποιήθηκαν από τον τότε υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο -στο χωριό Τρίποδες της Νάξου- όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά όλο το έργο και η πορεία υλοποίησής του, ανταποκρίθηκε μαζικά ολόκληρη η Νάξος.

Είναι απόλυτο δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει “κωλοτούμπες” και να “ξεφτιλίζεται”. Δεν έχει όμως κανένα
δικαίωμα να προσβάλει τη νοημοσύνη και τη μνήμη όλων μας!

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την γνωστή τακτική του “μαυρογιαλούρου”, επιδιώκει να εξαπατήσει για μια φορά ακόμη τους νησιώτες και να οικειοποιηθεί ένα έργο που ούτε πίστεψε, αλλά ούτε και στήριξε ποτέ!

Δεν δίστασε όμως να κάνει ξανά εγκαίνια έναρξης, σε μια προσπάθεια να παραχαράξει την αλήθεια για το μεγαλύτερο έργο της Νάξου. Ένα έργο που δεν του ανήκει!

Άραγε, δεν γνώριζε ο υπουργός, ότι τα εγκαίνια του συγκεκριμένου έργου είχαν γίνει το 2009;
Δυστυχώς, για το ΣΥΡΙΖΑ οι Κυκλαδίτες και οι Ναξιώτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι και έχουν νιώσει στο πετσί τους την πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος τους. Έχασαν το ΦΠΑ στο Αιγαίο, έχασαν το ασφαλιστικό προνόμιο της Σμύριδας, έχασαν το φορολογικό πλεονέκτημα των νησιών μέχρι 3.100 κατοίκους, έχασαν το ασφαλιστικό πλεονέκτημα των μικρών χωριών μέχρι 2.000 κατοίκους και πόσα άλλα..

Το φράγμα, όμως, δεν μπόρεσε να το εμποδίσει, καθώς οι πόροι ήταν ήδη δεσμευμένοι και έτσι το έργο προχωράει.

Πράγματι, λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το έργο, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ…..».

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση υπογραφής και ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ 2007-2013)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017, 20:30