Της Άντζελας Πεΐτση

Με «αλήθειες» για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, μίλησε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι η πρώτη φορά που αρθρώνονται στον πολιτικό λόγο αλήθειες, γιατί στο «τιμόνι» της ΝΔ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήρθε η ώρα να κοιταχτούμε στα μάτια και να πούμε τα πράγματα και τις αλήθειες έτσι όπως δεν τις λέγαμε μέχρι «χθες», είπε κατηγορηματικά ο κ. Βρούτσης.

«Η πρώτη αλήθεια, λέει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, πολύ σύντομα, θ΄ αναλάβουν το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας», παρατήρησε ο κ. Βρούτσης και τόνισε: «Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος, αλλά ο κόσμος, θα ξέρει σίγουρα που βαδίζει. Θα ξέρει την πραγματικότητα. Μόνον με αλήθειες, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Επιτέθηκε δριμύτατα κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Πλέον κοιταζόμαστε ίσοι προς ίσον. «Οι – αποκαλούμενοι- ως φιλοεργατικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν ούτε ένα λιθαράκι για την αδήλωτη εργασία. Η αποκλιμάκωση της ανεργίας καθυστερεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ψευδεπίγραφη «εύκολη και γρήγορη» απάντηση της αριστεράς στο ερώτημα, πως θα στηρίξεις τους εργαζόμενους και τους ανέργους, ήταν με αναδιανομή του πλούτου. Δηλαδή», όπως επεσήμανε ο κ. Βρούτσης, «μία αφηρημένη έννοια χωρίς να προσδιορίζει τα εργαλεία που θα το κάνει».

Και με ρεαλισμό επεσήμανε: «Λέμε ναι στις ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες όλου του ανεπτυγμένου οικονομικά κόσμου, αλλά η ένσταση της ΝΔ, εστιάζεται στο γεγονός, πως οι πλήρεις μορφές απασχόλησης θα πρέπει να είναι οι κυριάρχες».

Τέσσερα καίρια μέτρα υπέρ των εργαζομένων, που υιοθέτησε, δημιούργησε και εφάρμοσε η Κυβέρνηση ΝΔ, ανέφερε κατά την ομιλία του, ο πρώην Υπουργός.

«Απόψε θα πούμε «αλήθειες»! Αν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, είχαν γίνει πριν την κρίση, δε θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο και η ανεργία θα ήταν κάτω από το 20%».

Η Νέα Δημοκρατία, εφάρμοσε καίριες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, «όλες υπέρ των εργαζομένων», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε στα εξής: «Εργάνη, επιβολή προστίμων για την αδήλωτη εργασία με το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ, το πρόγραμμα Περσέας και η διασταύρωση των ΑΠΔ». Συγκεκριμένα όπως είπε, «μόνον η ΑΠΔ έφερε 400 εκατ ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης ανέφερε και ποιο είναι το επόμενο βήμα για τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Βρούτση:

Ακούστε την εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης