Γιάννης Βρούτσης: «Όλες οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ ήταν υπέρ των εργαζομένων»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 17:30
Γιάννης Βρούτσης: «Όλες οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ ήταν υπέρ των εργαζομένων»
Της Άντζελας Πεΐτση

Με «αλήθειες» για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, μίλησε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Θα είναι η πρώτη φορά που αρθρώνονται στον πολιτικό λόγο αλήθειες, γιατί στο «τιμόνι» της ΝΔ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήρθε η ώρα να κοιταχτούμε στα μάτια και να πούμε τα πράγματα και τις αλήθειες έτσι όπως δεν τις λέγαμε μέχρι «χθες», είπε κατηγορηματικά ο κ. Βρούτσης.

«Η πρώτη αλήθεια, λέει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, πολύ σύντομα, θ΄ αναλάβουν το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας», παρατήρησε ο κ. Βρούτσης και τόνισε: «Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος, αλλά ο κόσμος, θα ξέρει σίγουρα που βαδίζει. Θα ξέρει την πραγματικότητα. Μόνον με αλήθειες, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα».Επιτέθηκε δριμύτατα κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Πλέον κοιταζόμαστε ίσοι προς ίσον. «Οι – αποκαλούμενοι- ως φιλοεργατικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν ούτε ένα λιθαράκι για την αδήλωτη εργασία. Η αποκλιμάκωση της ανεργίας καθυστερεί».

«Η ψευδεπίγραφη «εύκολη και γρήγορη» απάντηση της αριστεράς στο ερώτημα, πως θα στηρίξεις τους εργαζόμενους και τους ανέργους, ήταν με αναδιανομή του πλούτου. Δηλαδή», όπως επεσήμανε ο κ. Βρούτσης, «μία αφηρημένη έννοια χωρίς να προσδιορίζει τα εργαλεία που θα το κάνει».

Και με ρεαλισμό επεσήμανε: «Λέμε ναι στις ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες όλου του ανεπτυγμένου οικονομικά κόσμου, αλλά η ένσταση της ΝΔ, εστιάζεται στο γεγονός, πως οι πλήρεις μορφές απασχόλησης θα πρέπει να είναι οι κυριάρχες».

Τέσσερα καίρια μέτρα υπέρ των εργαζομένων, που υιοθέτησε, δημιούργησε και εφάρμοσε η Κυβέρνηση ΝΔ, ανέφερε κατά την ομιλία του, ο πρώην Υπουργός.
«Απόψε θα πούμε «αλήθειες»! Αν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, είχαν γίνει πριν την κρίση, δε θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο και η ανεργία θα ήταν κάτω από το 20%».

Η Νέα Δημοκρατία, εφάρμοσε καίριες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, «όλες υπέρ των εργαζομένων», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε στα εξής: «Εργάνη, επιβολή προστίμων για την αδήλωτη εργασία με το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ, το πρόγραμμα Περσέας και η διασταύρωση των ΑΠΔ». Συγκεκριμένα όπως είπε, «μόνον η ΑΠΔ έφερε 400 εκατ ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης ανέφερε και ποιο είναι το επόμενο βήμα για τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Βρούτση:

Ακούστε την εδώΤελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 17:32