Γιώργος Γεωργαντάς: «Τα έγγραφα διαψεύδουν την κα Γεροβασίλη»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 21:41
Γιώργος Γεωργαντάς: «Τα έγγραφα διαψεύδουν την κα Γεροβασίλη»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξακολουθεί να κρύβει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα», υπογράμμισε με σχετική του δήλωση, ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, επικρίνοντας τα όσα είπε στη Βουλή η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο θέμα των προσλήψεων.

Την κατηγόρησε πως «για μια ακόμη φορά, σήμερα, στη Βουλή, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία και να ξεκαθαρίσει το σύνολο των προσλήψεων και αποχωρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο. αλλά και σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που εντάσσονται στο Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ».

«Ταυτόχρονα» υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς ”συνελήφθη ψευδόμενη”, γιατί, ενώ σε γραπτή απάντησή της, στις 20 Μαρτίου, ανέφερε ότι οι προσλήψεις για το 2016 είναι 6.284 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση το Μάιο, οι προσλήψεις για το ίδιο έτος ανέρχονται σε 9.959. Η Υπουργός δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα “ποιοι είναι αυτοί οι 3.675 μόνιμοι υπάλληλοι και για το πως εμφανίζονται ως προσληφθέντες στο Δημόσιο”. Αντί να δώσει εξηγήσεις ως προς τη μεγάλη αυτή απόκλιση, η οποία μάλιστα προκύπτει από έγγραφα, η Υπουργός αρκέστηκε σε αοριστολογίες και διακηρύξεις».

Ταυτόχρονα, ανέφερε σχετικά: «Ας καταλάβει ότι οι άνεργοι πτυχιούχοι της χώρας, που αγωνιούν για την εύρεση εργασίας και οι Έλληνες φορολογούμενοι, που επιβαρύνονται με το μισθολογικό κόστος, απαιτούν από την Κυβέρνηση αξιοκρατία, διαφάνεια και δημοσιότητα σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα».

Και δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο να δίνονται ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει γκρίζο τοπίο σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, ιδίως στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε κάθε επίπεδο».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 21:42