Γιώργος Κουμουτσάκος: «Αναξιόπιστη η Άγκυρα όταν επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 21:43
Γιώργος Κουμουτσάκος: «Αναξιόπιστη η Άγκυρα όταν επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Οι θέσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών επιβεβαιώνουν την εμμονή της Άγκυρας στην απαράδεκτη πολιτική αναθεώρησης του καθεστώτος στο Αιγαίο» δήλωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ.

«Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος «είναι νομικά έωλοι και πολιτικά απολύτως αντιπαραγωγικοί. Βλάπτουν τις σχέσεις της Τουρκίας και με την Ελλάδα και με την Ευρώπη».

«Η δε επίκληση του Διεθνούς Δικαίου από την τουρκική πλευρά είναι και θα παραμένει αναξιόπιστη όσο η Άγκυρα θα εμμένει στο "casus belli" κατά της Ελλάδας και για όσο θα αρνείται να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS»), παρατήρησε ο αρμόδιος Τομέαρχης της ΝΔ.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε: «Υπενθυμίζουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι η θεμελιώδης αυτή διεθνής Σύμβαση ανήκει στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και συνεπώς η υιοθέτησή της αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Του υπενθυμίζουμε τέλος, ότι στο Αιγαίο υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 21:44