Να παραμείνουν τα προσφυγόπουλα του Ελαιώνα και όλων των δομών φιλοξενίας στις σχολικές μονάδες που ξεκίνησαν να φοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά, μέχρι τη λήξη της, ζητά με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός.  

Στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι «δεν ζητάμε αλλά απαιτούμε» και προσθέτει: «Απαιτούμε η κυβέρνηση να εφαρμόσει το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και να υπηρετήσει το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και σε τελική ανάλυση της κοινωνίας της ίδιας που δείχνει δυναμικά την αλληλεγγύη της και όχι τις φαντασιώσεις στελεχών της περί αποκλεισμών και ‘καθαρότητας’».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, είναι αδιέξοδη και στοχοποιεί και εξαθλιώνει εκείνους που δεν θεωρεί «πραγματικούς πρόσφυγες», σημειώνει ο κ. Ψυχογιός και συμπληρώνει: «Πρέπει να τελειώνουμε με την υποκρισία και τα διπλά μέτρα». 
 
Στη συνέχεια αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, παρατηρώντας πως «η κυρία Βούλτεψη βιάστηκε να πει στην συνεδρίαση για την Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη, λέγοντας ότι από πλευράς του υπουργείου είναι όλα καλώς καμωμένα με την περίπτωση του Ελαιώνα, αλλά τη διαψεύδουν οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών της Ε’ ΕΛΜΕ αλλά και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων.

Εξάλλου, ο ίδιος ο δήμαρχος της Αθήνας που είναι θιασώτης και ο ίδιος της ‘διπλής ανάπλασης’ και όλοι θυμόμαστε ότι έβγαλε τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας, σε μια πρωτοφανή κίνηση απανθρωπιάς το καλοκαίρι του 2020, είπε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ότι ‘προφανώς τα παιδιά πρέπει να μετακινηθούν από την δομή του Ελαιώνα όταν τελειώσουν το σχολείο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαζόμαστε. Αυτό το έχουμε πει στο αρμόδιο υπουργείο που παίρνει τις σχετικές αποφάσεις’…».

«Ένας από τους δύο ψεύδεται, ή το υπουργείο, ή ο δήμος, αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει ότι η όποια εσκεμμένη η ακούσια ασυνεννοησία, δεν μπορεί να επιβαρύνει τις ζωές των παιδιών» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχογιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης