Γιούνκερ- Ρεν: «Απαραίτητη την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 02:31
Γιούνκερ- Ρεν: «Απαραίτητη την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα»
Την απόλυτη εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση προς την Τρόϊκα, αλλά και την πλήρη υιοθέτηση, από την αξιωματική αντιπολίτευση των πολιτικών του προγράμματος που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα, επεσήμαναν, σε έντονο τόνο, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος Ολι Ρεν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας τους στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Ο Επίτροπος Ολι Ρεν τόνισε χαρακτηριστικά πως εάν δεν υπάρξει πρόοδος στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση του Ιουνίου. Τόσο ο Επίτροπος όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup διαβεβαίωσαν πως ουδέποτε τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε και της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με την περικοπή της αξίας των κρατικών ομολόγων. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μάλιστα, χαρακτήρισε τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, αναγκαίες.

Οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες δήλωσαν ακόμη πως θεωρούν την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα, κυρίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει ομαλά το πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι, στην παρούσα φάση, διακυβεύεται η τύχη της Ελλάδας και όχι η τύχη κάποιων κομμάτων, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τελική έκβαση της κρίσης στην Ελλάδα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, διότι οι εκεί πολιτικές δυνάμεις έχουν κατανοήσει πλήρως ότι προέχει η σωτηρία των χωρών τους και όχι οι κομματικές αντιπαραθέσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 02:37