Γιουχάισαν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στις Σέρρες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 11:38
Γιουχάισαν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στις Σέρρες
Αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες πολιτών ήρθε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών.

Ο κ. Κουρουμπλής εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.


Δηλώσεις Παν. Κουρουμπλή εν μέσω αποδοκιμασιών 

Αμέσως μετά το περιστατικό ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε αρχικά πως ως άνθρωπος πρώτα κατανοεί το συναίσθημα των ανθρώπων και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στην έννοια του πατριωτισμού, πως όλοι είμαστε πατριώτες, πως κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από τον άλλον.

«Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε μία τέτοια προσπάθεια χρειάζεται νηφαλιότητα, σωφροσύνη και ψυχραιμία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες, λέγοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία δίνει πάρα πολλά στοιχεία τα οποία η ελληνική πλευρά διεκδικούσε όλα αυτά τα χρόνια.

«Τους αποκόπτει από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και καθιερώνει και διεθνοποιεί τα σύνορα της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν ζητεί από κανέναν και δεν παραχωρεί σε κανέναν. Και βεβαίως εγώ θέλω σε όλους αυτούς τους καλούς πατριώτες που διαμαρτύρονται να τους ρωτήσω ήρεμα και να σκεφτούν. Συμφέρει την Ελλάδα η διάλυση αυτού του κράτους; Αν μου πουν ότι συμφέρει, εγώ θα είμαι μαζί τους» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απέδωσε τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν σήμερα στις Σέρρες, στον παρορμητισμό, που δεν έχει ως βάση την ηρεμία.

Ο ίδιος, μάλιστα, αναρωτήθηκε: «Εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι εκείνοι που έδωσαν το όνομα Μακεδονία σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Η Ελλάδα δεν απειλείται από αυτό το έθνος. Η Ελλάδα με αυτήν την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια. Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν αυτήν την υπόθεση και παίζουν με το συναίσθημα του λαού».

Πηγή: infonews24.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 13:53