Γλέζος: «Εξωπραγματικές οι απόψεις Σόιμπλε για τις γερμανικές επανορθώσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015, 19:14
Γλέζος: «Εξωπραγματικές οι απόψεις Σόιμπλε για τις γερμανικές επανορθώσεις»
«Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος σε απάντησή του στους ισχυρισμούς του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί γερμανικών επανορθώσεων.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επισημαίνει: «Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους. Αυτό λέμε κι εμείς καιρό τώρα. Και, επιτέλους, αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας.
Φτάνουν πια οι υπεκφυγές και η λασπολογία σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας».

«Και κάτι τελευταίο. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιώ μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, και καλώ τον Σόιμπλε, σε κάποια από τις πόλεις όπου θα μιλήσω, να έρθει να με αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού» καταλήγει ο κ. Γλέζος.

Διαβάστε επίσης: "Ξεχάστε τις αποζημιώσεις", Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 14:39

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015, 19:19