Γλέζος προς Σουλτς: «Κάτω τα χέρια σας από την Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015, 14:34
Γλέζος προς Σουλτς: «Κάτω τα χέρια σας από την Ελλάδα»
Τα πυρά του κατά του Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο Μανώλης Γλέζος. Σε ομιλία του στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όσοι νομίζουν πως θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό είναι γελασμένοι».

«Μακριά τα χέρια όλων των δανειστών από την Ελλάδα» πρόσθεσε, κατηγορώντας τον Μάρτιν Σουλτς ότι επεμβαίνει και προσπαθεί να στραγγαλίσει τη χώρα.

Η ακριβής παρέμβαση του κ. Γλέζου έχει ως εξής
:

«Λυπούμαι ιδιαίτερα που είμαι υποχρεωμένος και πάλι να αναφερθώ σε εσάς, προσωπικά. Πριν από λίγο ακούσαμε έναν ωραίο ρητορικό λόγο που ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα σχετικά με τα δικτατορικά καθεστώτα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

»Όμως, σήμερα η ελεύθερη Ελλάδα, μία χώρα που εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού για να χαράξει τη δική της πορεία, συναντάει τη σφοδρή αντίδραση τόσο από την πλευρά των τριών θεσμών όσο και από τη δική σας πλευρά.

»Κι αυτό μου κάνει εντύπωση. Με ποιο δικαίωμα; Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νομίζω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να τη στραγγαλίσετε.

»Μακριά τα χέρια όλων των δανειστών από την Ελλάδα. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015, 14:41