Μήνυμα σε Βερολίνο και τρόικα έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Η Μέρκελ εξακολουθεί να θεωρεί ότι μπορεί να κυβερνάει την Ευρώπη. Ας κυβερνάει την Γερμανία κι ας αφήσει την Ευρώπη. Δεν πρόκειται να υπακούσουμε στις εντολές της Μέρκελ, δεν πρόκειται να υπακούσουμε στις εντολές της τρόικας, δεν πρόκειται να υπακούσουμε πουθενά. Θα υπακούσουμε στις εντολές που μας έδωσε ο ελληνικός λαός», διεμήνυσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς αν αυτό θα γίνει με κάθε κόστος υποστήριξε πως «εκείνοι που έχουν να χάσουν αν τα σπάσουμε είναι η γερμανική κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τη νέα κυβέρνηση ο κ. Γλέζος έκανε λόγο για «μια εντελώς νέα εποχή», σημειώνοντας ότι το νέο σχήμα «δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής διεργασίας». Ως πρώτο βήμα, όπως επισήμανε, είναι ικανοποιημένος γιατί το υπουργικό είναι ολιγομελές, τα περισσότερα μέλη του δεν έχουν διατελέσει υπουργοί, ενώ υπογράμμισε τον συντονιστικό ρόλο του κ. Δραγασάκη.

Δήλωσε ωστόσο ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πρέπει να περάσει στο δικαστικό σώμα, αλλά και να μην υπάρχει το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι η διάκριση εξουσιών πρέπει να γίνει κτήμα της νέας κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης