«Δεν θέλουμε απλά να μας ψηφίσει ο ελληνικός λαός, εκείνο που ζητάμε είναι να μας δώσει την εντολή να εκφράσουμε την πραγματική βούλησή του. Η βασική πλευρά του εγχειρήματός μας είναι ο λαός στην εξουσία» τόνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα μαζί με την Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια στη Β΄ Αθήνας, και τον Στάθη Σταθόπουλο, υποψήφιο, επίσης, βουλευτή Επικρατείας.

Σχετικά με το ζήτημα του εθνικού νομίσματος το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υποστήριξε ότι «δεν είναι το χρήμα εκείνο που παράγει αξίες αλλά η εργασία των εργαζομένων και η λύση είναι να δώσουμε δουλειά σε όλους τους Έλληνες για να παράγουν αξίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης αμφισβήτησε ότι υπήρξε κίνδυνος «Grexit», κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Η εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η επαφή μου με τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης με κάνουν να πιστεύω, ότι εάν επιθυμούσαν κάτι τέτοιο θα το έκαναν χωρίς να μας ρωτήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Λαϊκή Ενότητα είναι μια δύναμη ενότητας του ελληνικού λαού, μια δύναμη που θα φέρει τον λαό στην εξουσία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Ενότητας και συντονιστής της σημερινής συνέντευξης, Κώστας Ήσυχος, και προσέθεσε ότι στόχος του κόμματος είναι «να δώσει ελπίδα και να οδηγήσει στην ανατροπή των μνημονίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια βουβή εκλογική μάχη, η οποία αποκτάει φωνή στις λαϊκές συνοικίες» ανέφερε από την πλευρά της η Νάντια Βαλαβάνη.

Ο πολιτικός λόγος σήμερα είναι πολύ φτωχός, συνέχισε η κ. Βαλαβάνη και υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πέντε κόμματα είναι στην ουσία απολογητές των μνημονίων. Εν συνεχεία ανέφερε ότι όποιος και αν εκλεγεί η πολιτική που θα ασκηθεί θα είναι σκληρότερη με δεδομένο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει σκληρά μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί καταθέτοντας περίπου 30 νομοσχέδια έως το τέλος του έτους.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η κ. Βαλαβάνη είπε ότι «πήγαμε απαρασκεύαστοι και ανέτοιμοι ενώ υπήρξε ανεπαίσθητη μετατόπιση από τη θέση «το ευρώ δεν είναι φετίχ», στην άποψη ότι «η λύση θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε εντός ευρωζώνης».

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχε ως αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, είπε ότι, «οι πιο ελπιδοφόρες στιγμές ήταν οι μονομερείς ενέργειες σε μια σειρά υπουργεία».

Ακόμη, εξέφρασε την ανησυχία της, ότι η ημερομηνία των εκλογών μπορεί να οδηγήσει σε παραγραφή σειρά φορολογικών υποθέσεων και να λειτουργήσει ως «μαζικό πλυντήριο διαφθοράς», όπως χαρακτηριστικά είπε. Συγκεκριμένα υποστήριξε, ότι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του μνημονίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου, οι 500 από τους 750 ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα μετακινηθούν στη Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, «εκκρεμούν 35.000 υποθέσεις οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα και πολιτικό χρήμα πολλές από τις οποίες κινδυνεύουν να παραγραφούν έως το τέλος του έτους».

Η Λαϊκή Ενότητα θα πάρει το νήμα από εκεί που το άφησε ο κ. Τσίπρας τόνισε ο Στάθης Σταυρόπουλος.

Είπε ότι κυβέρνηση που θα έχει πρόγραμμα το μνημόνιο θα είναι κυβέρνηση Μέρκελ-Σόιμπλε, εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Το να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει “δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς”, είναι το χειρότερο παράδειγμα υποτέλειας από αριστερό πρωθυπουργό».
Σχετικά με την πολιτική της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Σταυρόπουλος είπε πως θα βασιστεί σε δυο άξονες. «Τον ταξικό, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των πτωχών και εκείνον της υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης